Volledig scherm
© Christian van der Meij

Integratiediner bij Heracles Almelo goed bezocht

ALMELO - Ruim 400 inwoners van verschillende nationaliteiten namen donderdagavond deel aan het integratiediner bij Heracles Almelo.

Schoonmaakbedrijf Asito begon er vijf jaar geleden mee en sindsdien groeide het uit tot een groot succes. Het Nationaal Integratiediner vond op honderden plekken in het land plaats.

Bij binnenkomst in het stadion van de Almelose voetbalclub werden vertegenwoordigers van de verschillende nationaliteiten bewust uit elkaar gehaald om ze met iedereen in contact te laten komen.

Kookploegen
Na een welkomstwoord op het veld gingen deelnemers aan de dis. Geen standaard menu, maar een door vijf kookploegen bereid diner met gerechten uit allerlei landen. Onder meer Heracles Almelo en De Klup Twente stelden een kookploeg beschikbaar. Voor de jongere generatie was er een kinderopvang met onder meer pannenkoeken.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.