Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Investeerder Waterland was volgens textielconcern TenCate uit Almelo ‘niet concreet’

ALMELO – Koninklijke TenCate heeft dit jaar geen concrete voorstellen tot overname ontvangen. Woensdagmorgen berichtte het Financieele Dagblad dat private equity investeerder Waterland zich dit voorjaar heeft gemeld voor een mogelijke overname. TenCate ontkent dat.

In een persbericht wordt de brief van Waterland geciteerd. Er zou daarin gevraagd zijn om een "kennismakingsgesprek met TenCate om van gedachten te wisselen over ontwikkelingen in de markten waarin TenCate actief is, en over een mogelijke samenwerking tussen TenCate en Waterland". TenCate zag daar geen concrete belangstelling in en gaf geen antwoord. Waterland heeft daarna volgens TenCate niets meer van zich laten horen. Waterland zelf wil geen commentaar geven op de zaak.

Overname
De top van TenCate ligt momenteel onder vuur van de aandeelhouders vanwege de voorgenomen overname door investeringsfonds Gilde Buy Out. De aandeelhouders vroegen zich af of er ook nog andere potentiële overnamekandidaten waren. TenCate heeft steeds volgehouden dat dat niet het geval was. Eerder al werd bekend dat ook investeringsmaatschappij HAL nul op het rekest kreeg bij het Almelose textielconcern. Ook daar was volgens TenCate geen sprake van een concreet overnamebod.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.