Is dit de gekste haringparty van Almelo?

VideoALMELO - De veilingmeester hangt uit de vensterbank en gasten beloven door te gaan tot het weer licht wordt. Welkom bij de haringparty van de Stichting Vrienden van ’t Hookhoes in Almelo, die ‘tussendoor’ ook nog even 110.000 euro opbrengt.

Hij hangt er echt uit. En houdt zich vast aan een balk boven zich. Gabriël Urucoglu prijst vanuit de vensterbank van zijn horecazaak ’t Hookhoes diverse veilingitems aan. En die vinden gretig aftrek.

‘Wat? 1.500 euro? Verkocht!’

„Ierland - Nederland, jongens! ‘Uit’ dus. Vanaf duizend euro. Bieden maar! Wanneer die wedstrijd is? Geen idee. Wat? 1.500 euro? Verkocht aan Bert Veenstra!”, roept Urucoglu. Dat het Nederlands Elftal bij de EK-kwalificatie is ingedeeld bij Noord-Ierland in plaats van Ierland, zij hem vergeven.

Luxe tripjes worden gekocht alsof het dagelijkse boodschappen zijn. Maar het mooie is: de items zijn allemaal gratis beschikbaar gesteld en het geld gaat naar (lokale) goede doelen. 

Geld komt goed terecht

Vorig jaar werd al bekend dat Stichting Alma Inloophuis en de Voedselbank Almelo elk 30.000 euro krijgen, verspreid over drie jaar. Eén jaar zit erop, beide initiatieven gaan hun tweede jaar in. 

Deze avond maakt Urucoglu bekend dat nóg een Almeloos doel 30.000 euro krijgt: Stichting Nomen Nescio Almelo, die fondsen werft voor inwoners van Almelo met ernstige sociaal-economische problemen. Stofzuigers, wasmachines, matrassen en bedden worden uitgedeeld aan mensen die het heel erg nodig hebben.

Mega-bedrag

Dankzij bijdragen van bevriende bedrijven en clubs, een actie die elders wordt gehouden door het bedrijf Ditt én de opbrengst van tal van veilingitems stijgt de totaalopbrengst naar een duizelingwekkende hoogte van zo’n 110.000 euro. Circa 20.000 euro meer dan vorig jaar, toen de haringparty circa 90.000 euro opbracht. Vrienden van ’t Hookhoes kan dus nog veel meer doelen blij maken op termijn.

‘Feesten door tot de vogeltjes fluiten’

De gasten vinden het mooi, maar zijn hier toch ook gekomen om er een ouderwets gezellig ‘latertje’ van te maken. Wie het langst blijven? „Wij hebben na deze party nog een afterparty. Wanneer ik in bed lig? Als de vogeltjes fluiten”, zegt Christel Schmidt. Zij is niet de enige die van plan is nog even te blijven (zie video)...

Volledig scherm
Veilingmeester Gabriël Urucoglu hangt uit het balkon van zijn horecazaak ’t Hookhoes en jut de gasten op om nog wat meer te beiden op alle items. © Robin Hilberink

Almelo e.o.