Vader Martin Diks, dochter Janine, zoon Martijn en moeder Jolanda. Beide kinderen lijden aan de zeldzamen stofwisselingsziekte MMA. En kunnen alleen met levertransplantatie overleven. Ze doen oproep aan donoren om stuk van hun lever af te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Martin Diks, dochter Janine, zoon Martijn en moeder Jolanda. Beide kinderen lijden aan de zeldzamen stofwisselingsziekte MMA. En kunnen alleen met levertransplantatie overleven. Ze doen oproep aan donoren om stuk van hun lever af te staan. © Lars Smook

Janine (17) en Martijn (21) uit Almelo lijden aan zeldzame ziekte: 'Onze kinderen zijn te jong om te sterven’

ALMELO - Ze zijn broer en zus en lijden beiden aan de zeldzame stofwisselingsziekte MMA. Alleen een levertransplantatie kan het leven van Janine (17) en Martijn (21) Diks uit Almelo redden. Daarbij zijn ze afhankelijk van levende donoren. Om die te vinden doet de familie, niet zonder emoties, een bijzondere oproep. „Onze kinderen zijn te jong om te sterven.”

  1. Thomas Bruns breekt avontuur in Turkije af en is terug in Almelo: ‘Als Heracles je belt, dan kan je dat niet weerstaan’
    PREMIUM

    Thomas Bruns breekt avontuur in Turkije af en is terug in Almelo: ‘Als Heracles je belt, dan kan je dat niet weerstaan’

    ALMELO - Hij werd groot bij de club, die hij na zeven seizoenen verliet voor een rits andere Nederlandse ploegen en uiteindelijk zijn eerste buitenlandse voetbalavontuur in Turkije. Ondanks het goede en rijke leven keerde Wierdenaar Thomas Bruns (30) dat land de rug toe, om terug te keren bij ‘zijn’ Heracles Almelo. „Ik heb hier alles wat mijn hartje begeert.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.