Volledig scherm
Buurtkinderen balen van de houtsnippers, die in hun speeltuin aan de Pelikaan zijn gestrooid. © Lenneke Lingmont

Jantje Beton maakt zich hard voor veiliger speelplekken in Almelo

ALMELO - Jantje Beton wil dat Almelo met ouders in gesprek gaat over onveilig geachte speelplekken. Dat staat in een brief die directeur Rob van Gaal van deze landelijke stichting gestuurd heeft aan het college en de gemeenteraad.


Jantje Beton, een stichting die opkomt voor de belangen van het spelende kind, werd benaderd door enkele bezorgde ouders. Aanleiding is de veranderde speelondergrond in sommige speeltuintjes, zoals aan De Pelikaan in Windmolenbroek. Daar werd het zand vervangen door houtsnippers, tot onvrede van een deel van de kinderen en hun ouders.

De snippers zouden in de ogen van ouders gevaarlijk zijn; zo liep Rosy Nijhof’s dochter Madé wondjes op, toen ze op slippertjes in de snippers aan het spelen was. ‘Door de verandering in de ondergrond van diverse speelplekken is in de ogen van de bewoners een onveilige speelsituatie ontstaan’, schrijft Jantje Beton.

De ouders hebben de situatie aangekaart bij de gemeente, maar Jantje Beton stelt in de brief dat hun vragen nog niet naar tevredenheid zijn beantwoord. De stichting roept het college op om samen met de ouders naar een oplossing te zoeken.

Jantje Beton laat weten graag te willen helpen, maar heeft tot dusverre geen reactie gehad op de brief.

Almelo e.o.