Volledig scherm
Het interieur van de door brand verwoeste woning aan de Joost van den Vondelstraat in Almelo © Jeroen de Kleine

Jarenlange celstraf voor Almeloër die eigen woning in brand stak

ALMELO - Aptul K. wist dat zijn gehandicapte buurman thuis was, maar besloot afgelopen april toch om zijn woning aan de Joost van Den Vondelstraat in brand te steken. 

De woning van K. ging volledig in vlammen op en de buurman en zijn vrouw konden maar ternauwernood aan een ramp ontsnappen. Omdat de verstandelijk beperkte K. het leven van anderen zo in gevaar bracht heeft de rechtbank hem een hogere straf opgelegd dan twee weken geleden geëist werd. K. kreeg 3 jaar celstraf waarvan de helft voorwaardelijk, terwijl de eis 2 jaar jaar waarvan de helft voorwaardelijk was.

Hennepplantage

K. meldde zich een dag na de brand op het politiebureau en bekende de brandstichting. Tijdens zijn rechtszaak twee weken geleden zei hij dat het eigenlijk niet zijn schuld was dat hij de brand ‘moest’ aansteken. Twee Almelose broers zouden hem hebben overgehaald om de woning te huren met de bedoeling dat ze er een hennepplantage zouden beginnen. K. zou de plantjes verzorgen en meteen onderdak hebben. Volgens K. gebeurde er uiteindelijk niets en zat hij met een woning opgescheept die hij nooit gewild had. De enige oplossing die hij voor ogen had was de boel in brand te steken. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen