Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Jos de Blok van Buurtzorg begint eigen zorgverzekering

ALMELO - Jos de Blok uit Almelo begint een eigen zorgverzekering. De oprichter van Buurtzorg Nederland, het snelst groeiende zorgbedrijf in ons land, gaat de concurrentie aan met grote zorgverzekeraars als Menzis.

Jos de Blok presenteert zijn plan op 3 december. Dan begint ook de publiekscampagne. In 2017 gaat hij ermee de markt op.

Kerntaak
Bij de bestaande zorgverzekeraars gaat het puur om de commercie en de kosten en het draait te weinig om de zorg voor patiënten. Er wordt veel geld uitgegeven aan dure commercials", aldus Jos de Blok. “Men stelt steeds meer eisen, die niets met zorgverlening te maken hebben. Elk jaar zijn we druk met aanbestedingen, die een enorme papierwinkel opleveren. Het is echt onzinnig. Het kan beter en goedkoper. Wij richten ons op de kerntaak. Dat is het verlenen van zorg. ”

Doel is, aldus Jos de Blok, dat er één polis komt. Mensen betalen hetzelfde, maar krijgen een grote keuzevrijheid. Patiënten krijgen bij ons een belangrijke stem."

Nieuwe aparte organisatie
De nieuwe zorgverzekering wordt een nieuwe en aparte organisatie. Het is een initiatief van Buurtzorg en een aantal mensen die eveneens kritiek hebben op de huidige zorgverzekeraars, onder wie Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en oprichter van Urganda en Nederland Kantel en hoofdeconoom Marcel Canoy.

Wijkverpleegkundige
Jos de Blok was ooit zelf wijkverpleegkundige. Sinds 2006 is hij de baas van Buurtzorg Nederland. Hij begon met vier medewerkers, nu zin het er bijna 10.000 die 70.000 mensen in het hele land wijkverpleging bieden. He bedrijf heeft een omzet van 300 miljoen euro.De teams van wijkverpleegkundigen werken helemaal zelfstandig. De werkwijze krijgt navolgting in vijf landen, waaonde Japan, Zweden en de Verenigde Staten en China.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.