Volledig scherm
PREMIUM
Op zoek naar een jeugdkoor in Almelo. Vlnr zangdocente Anja Lankamp en de leden van de mannenkoren Bert Sies, Gert Koetsier en Hans Buld. Zittend achter de piano Frank den Bakker. © Frans Nikkels

Jubilerende Almelose mannenkoren willen een jeugdkoor

ALMELO - De jubilerende Almelose mannenkoren willen een kinder- en jeugdkoor. Een commissie moet daarvoor een plan uitwerken. „Wij willen onze stem doorgeven.”

 In 1918 aanschouwen twee mannenkoren uit Almelo het daglicht. Honderd jaar na dato willen het Almelo’s Mannenkoor (AMK) en het Almelo’s Christelijk Mannenkoor (ACM) iets terugdoen voor de plaatselijke gemeenschap door een kinder- en jeugdkoor in het leven te roepen. Maar zo’n koor komt niet uit de lucht vallen. Mede door bezuinigingen in het muziekonderwijs op basisscholen en door het groeiende sportaanbod kiezen weinig kinderen en jongeren nog voor koorzang. Met een zangfonds en een deskundige commissie hopen beide koren een flinke impuls te geven aan het promoten van het zingen onder jongeren. Tegelijk moet dit fonds een organisatie of instituut prikkelen om een nieuw koor op te richten en te onderhouden.

Almelo e.o.