Volledig scherm
PREMIUM
Op zoek naar een jeugdkoor in Almelo. Vlnr zangdocente Anja Lankamp en de leden van de mannenkoren Bert Sies, Gert Koetsier en Hans Buld. Zittend achter de piano Frank den Bakker. © Frans Nikkels

Jubilerende Almelose mannenkoren willen een jeugdkoor

ALMELO - De jubilerende Almelose mannenkoren willen een kinder- en jeugdkoor. Een commissie moet daarvoor een plan uitwerken. „Wij willen onze stem doorgeven.”

 In 1918 aanschouwen twee mannenkoren uit Almelo het daglicht. Honderd jaar na dato willen het Almelo’s Mannenkoor (AMK) en het Almelo’s Christelijk Mannenkoor (ACM) iets terugdoen voor de plaatselijke gemeenschap door een kinder- en jeugdkoor in het leven te roepen. Maar zo’n koor komt niet uit de lucht vallen. Mede door bezuinigingen in het muziekonderwijs op basisscholen en door het groeiende sportaanbod kiezen weinig kinderen en jongeren nog voor koorzang. Met een zangfonds en een deskundige commissie hopen beide koren een flinke impuls te geven aan het promoten van het zingen onder jongeren. Tegelijk moet dit fonds een organisatie of instituut prikkelen om een nieuw koor op te richten en te onderhouden.

  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.