Een medewerker van het Waterschap Vechtstromen langs kanaal Almelo de Haandrik bij Daarlerveen, waar de olie werd gevonden. De schoonmaakwerkzaamheden zijn donderdagochtend afgerond.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van het Waterschap Vechtstromen langs kanaal Almelo de Haandrik bij Daarlerveen, waar de olie werd gevonden. De schoonmaakwerkzaamheden zijn donderdagochtend afgerond. © Freddy Gerrits / News United

Kanaal Almelo-De Haandrik is weer olievrij, maar veroorzaker lastig te vinden: ‘Kan ongeluk zijn’

DAARLERVEEN - Kanaal Almelo-De Haandrik is weer schoon. Waterschap Vechtstromen heeft donderdagochtend in alle vroegte het ruim tweehonderd meter lange oliespoor opgeruimd, dat woensdagavond werd ontdekt in het kanaal bij Daarlerveen. Door de opruimwerkzaamheden is de sluis bij Aadorp weer dicht, en heeft scheepvaart geen hinder meer op het kanaal.

  1. Almelo vangt 250 vluchtelingen extra op komende half jaar; ‘Uit medemenselijkheid moeten we helpen’
    PREMIUM

    Almelo vangt 250 vluchtelin­gen extra op komende half jaar; ‘Uit medemense­lijk­heid moeten we helpen’

    ALMELO - Almelo gaat een half jaar lang 250 asielzoekers extra opvangen. Dat gebeurt in voormalig Huize Alexandra. Uit medemenselijkheid en omdat de nood zeer hoog is, heeft het gemeenbestuur vandaag besloten tegemoet te komen aan een dringend beroep dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). ‘We hebben als gemeente een morele verantwoordelijkheid om te helpen’.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.