Volledig scherm
Boeken lenen in het filiaal Heracles is straks voorbij.

Kansen verkeken voor filialen van de bibliotheek

ALMELO - Het is onmogelijk de bibliotheekfilialen Schelfhorst en Heracles open te houden. Dat heeft directeur Gert-Jan Sweep de gemeenteraad dinsdagavond nog maar eens duidelijk gemaakt. Om ze open te houden heeft hij jaarlijks zo'n 60.000 euro meer subsidie nodig.

Op dit moment loopt er een onderzoek naar de filialen, dat is in mei klaar. Maar voor Sweep is het al duidelijk, de vestigingen in de Schelfhorst en in het Heraclesstadion gaan dicht. Ondanks dat Heracles regelmatig meldt dat de bibliotheek mee verhuist naar het nieuwe stadion. "Dat is echt onmogelijk", aldus Sweep. "Heracles heeft ons een nieuwe aanbieding gedaan maar ook dat kunnen we niet betalen." Hij gaat nog wel kijken of er mogelijkheden zijn iets in het ziekenhuis te doen.

Sweep heeft zich er inmiddels bij neergelegd dat hij minder subsidie krijgt en daarvoor maatregelen moet nemen. Dus kijkt hij naar alternatieven voor de filialen. Die zijn er in de vorm van boeken op scholen en een bezorgdienst voor ouderen. De boeken worden door een vrijwilliger bezorgd die ook een ipad bij zich heeft waarop mensen weer nieuwe boeken kunnen uitzoeken.

Almelo e.o.