Volledig scherm
Burgemeester Jon Hermans overhandigt de stadsprijs aan Rob Toussaint van Heracles © Frans Nikkels

Kinderen in Almelo kunnen juniorburgemeester worden

ALMELO - Almelo gaat een Stadsprijs Junior uitreiken. Die is bedoeld voor kinderen en jongeren die iets bijzonders voor de stad doen.


Almelo kent al jaren een stadsprijs voor volwassenen, afgelopen jaar ging deze naar Heracles (zie foto). Daar komt nu een prijs voor kinderen en jongeren bij in de categorieën 8 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 17 jaar. Vanaf september kunnen kandidaten voor de prijs worden aangedragen. „De prijs is voor kinderen en jongeren die iets bijzonders in of voor Almelo doen”, zegt Crista ten Hove van Scoop Welzijn.

De potentiële winnaars moeten vrijwillig iets doen op maatschappelijk, cultureel of sportief vlak. „Iedereen die aangemeld wordt, nodigen we uit voor de prijsuitreiking. Met een jury bepalen we de winnaars.”

Burgemeester
De twee winnaars twee jaar juniorburgemeester van Almelo. „Het is de bedoeling dat ze een rol krijgen bij de ceremoniële taken van de burgemeester”, vertelt Ten Hove. „Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas of de start van de Dikke Bandenrace tijdens de Profronde.

De Stadsprijs Junior wordt eens per twee jaar uitgereikt rond 20 november, de Internationale Dag van het Kind.

Almelo e.o.