Volledig scherm
Supermarkt Albert Heijn in het centrum van Almelo sluit haar deuren © Annina Romita

Klanten balen van sluiting Albert Heijn in centrum Almelo

ALMELO - Met de sluiting van de Albert Heijn in het centrum van Almelo is het speculeren over een opvolger begonnen. “Laten we hopen dat er snel iets nieuws komt, vooral voor de oudere mensen in de stad.”

Lege schappen,  afgeprijsde producten en de Gall en Gall was op vrijdag al niet meer geopend. Afgelopen weekeinde konden Almeloërs nog één keer naar de Albert Heijn voor een boodschap, of voor een paar verse broodjes tijdens de pauze. Zaterdagmiddag om vijf uur sloot het filiaal in het centrum voor het laatst haar deuren. Klanten van de grootgrutter balen van het vertrek.

„De gemeente moet snel zorgen er iets nieuws komt”, zegt de gepensioneerde mevrouw Oude Luttikhuis. Met in haar linkerhand een wandelstok en in de rechter een linnen tasje boodschappen komt ze uit de supermarkt. Ze woont in het appartementencomplex de Catharinahof vlak achter de Albert Heijn. „In de flats hier wonen vooral oudere mensen en invaliden, dan moet er toch een supermarkt in de buurt zijn?”

Personeel

Hoewel de sluiting van de Albert Heijn al een jaar geleden bekend werd gemaakt is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de Havenpassage. Ook winkelmanager Joska Wolthuis van de Albert Heijn zegt niet te weten wat er in het  lege winkelpand met een oppervlak van 1480 vierkante meter komt.  Het grootste gedeelte van de 95 personeelsleden van de grootgrutter kunnen bij een van de twee overgebleven vestigingen van Albert Heijn in Almelo aan de slag.

De gemeente is eigenaar van de havenpassage en heeft retailadviseur Theo Wit, ingehuurd voor de invulling van het winkelcentrum. Wit liet begin augustus desgevraagd weten bijna rond te zijn met een nieuwe partij. Het zou gaan om een definitieve vestiging. „Er lopen op dit moment gesprekken met een aantal partijen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Volledig scherm
Almelo - Albert Heijn centrum Almelo sluit haar deurenAlbert Heijn centrum Almelo sluit haar deuren. Er mocht binnen helaas niet gefotografeerd worden. Editie: am foto Annina Romita AR20170902 © Annina Romita

Almelo e.o.