Volledig scherm
De Groep Heylen wil op het XL Businesspark een megapand bouwen. © Lenneke Lingmont

Komst Heylen naar Almelo kan 'enkele honderden' banen opleveren

ALMELO - De komst van vastgoedgigant Groep Heylen naar Twente betekent een enorme impuls voor de werkgelegenheid. Alleen al de bouw van het megapand zorgt al voor een enorme boost. Cijfers durft de Belgische investeerder nog niet te noemen, maar het warehouse levert naar verwachting ‘enkele honderden’ nieuwe banen op in Almelo.

Ter vergelijking: het distributiecentrum dat Heylen in Venlo bouwt is goed voor ongeveer 750 banen.

Vastgoedgigant
Groep Heylen, dat de hoofdvestiging heeft in het Belgische Herentals, is een grote speler op de vastgoedmarkt, met soortgelijke projecten in Antwerpen en Venlo. Heylen ontwikkelt niet alleen de nieuwe hal, de vastgoedinvesteerder zorgt ook voor de invulling. Daarbij gaat het naar verwachting om eindgebruikers in zowel online logistiek, logistieke bedrijven en zogeheten ‘retailers in fashion’.

Duitse markt
Heylen is vol lof over de locatie van het regionale bedrijventerrein, aan het Twentekanaal en dicht bij snelwegen. Ralph Caspanni van Groep Heylen: „XL is een logistieke hotspot.” Niet in de laatste plaats omdat Almelo vlakbij de Duitse grens ligt. Veel van de goederen die straks in het warehouse liggen opgeslagen, zijn bestemd voor de Duitse markt.

Eerste fase
Het in Almelo wordt niet in één keer gebouwd, maar in fasen. Heylen gaat ervan uit dat in de loop van volgend jaar kan worden begonnen. Afhankelijk van het moment waarop de eerste paal in de grond gaat kan de oplevering van de eerste fase mogelijk al eind 2017 zijn.

Almelo e.o.