Volledig scherm
© Kees Martens

Komt de kersthit van 2016 uit Almelo?

ALMELO – Volgens Arno Germs uit Almelo is het de droom van elke muzikant: een keer een eigen kerstnummer maken. Afgelopen week kwam zijn droom uit. Hij produceerde het nummer ‘Christmas’ dat 30 oktober op YouTube verscheen. Vroeg? ,,Je moet er op tijd bij zijn."

Nog helemaal in de kerstsferen begon Germs vorig jaar op derde Kerstdag aan zijn nummer dat hij van begon tot eind geproduceerd heeft. In het voorjaar schoof mede-Almeloër René Fikkert aan om de tekst voor het nummer te schrijven.

NAXT
Op 8 oktober toverde Germs een van de studio’s van NAXT om tot kerststudio en werd het nummer opgenomen. Het nummer is ingezongen door gospelkoor The New Gospel Sensation. Germs: ,,Ik wist van te voren al dat het nummer ingezongen moest worden door een gospelgroep. Toen ik The New Gospel Sensation hoorde wist ik direct: dat zijn ze!”

De groep is aangevuld met muzikanten uit Almelo. Germs (zelf ook muzikant) is niet te horen op de plaat. ,,Produceren is gewoon een hele andere discipline. Als ik er ook nog als muzikant had moeten staan werd het gewoon teveel.’’

Almelose productie
Bijzonder is dat het nummer uitgebracht is als live-versie. De bijbehorende videoclip is tijdens de dag in NAXT opgenomen. Waarom Germs het nummer nu al uitbrengt? ,,Je moet wel een beetje op tijd zijn als je wil dat het opgepikt wordt. Het loopt nu lekker en de eerste reacties op het nummer zijn positief. Vooral omdat het een op en top Almelose productie is.

Of Germs met het nummer een regelrechte hit in handen heeft durft hij niet te zeggen. ,,Al zou het wel heel leuk zijn natuurlijk…”

Beluister het nummer hierboven.

Christmas The New Gospel Sensation Weihnachtslied Live Recording at NAXT Almelo Thanks to Vocal Company Video Videovoortheater Sound Triple A Music Production NOOTmusic
  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.