Koningin Máxima tijdens een eerder bezoek aan Twente bij de Grolsch Veste.
Volledig scherm
Koningin Máxima tijdens een eerder bezoek aan Twente bij de Grolsch Veste. © Emiel Muijderman

Koningin Máxima komt naar Almelo voor lancering Schuldenlab

ALMELO - Koningin Máxima komt volgende week woensdag naar Almelo voor de lancering van Schuldenlab Almelo. Het initiatief zet zich lokaal in voor een schuldenvrije stad. Na de opening spreekt de koningin met enkele partners van het Schuldenlab en met ervaringsdeskundigen.

Het Almelose initiatief is een afgeleide van de Stichting SchuldenlabNL, dat zich inzet om kwetsbare groepen schuldenvrij te maken en weer grip krijgen op hun eigen financiële situatie. Koningin Máxima houdt zich al jaren bezig met het op de kaart zetten van microkrediet en zal dus met interesse kijken naar de lancering van Schuldenlab Almelo.

Voorafgaand aan de opening spreken wethouders van Almelo en de kwartiermaker van SchuldenlabNL over schuldproblematiek en mogelijke oplossingen. Daarna wordt het initiatief gelanceerd in aanwezigheid van de koningin. 

Gezinnen met problemen

Schuldenlab Almelo richt net als de in Almelo succesvolle Doorbraakmethode ook op gezinnen die het moeilijk hebben door een combinatie van uiteenlopende problemen, zoals financiële problemen, dreigende huisuitzetting, gezondheidsklachten of alcohol- en drugsverslaving. Het initiatief is een samenwerking tussen partners uit de publieke en private sector, waaronder de gemeente Almelo, Sociaal Hospitaal en ING. De Doorbraakmethode is wegens succes uitgebreid van 25 naar 375 gezinnen.

Landelijk Schuldenlab

SchuldenlabNL werd eind 2018 al gelanceerd, ook in aanwezigheid van koningin Máxima. Tijdens het landelijk startschot van het initiatief sprak de gemeente Almelo al de intentie uit om een lokaal Schuldenlab om te richten.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.