Volledig scherm
CD hoesje Herman Finkers 'Koo wit de floo"

‘Koo wit de Floo’: Finkers bezingt Almelo in carnavalskraker

ALMELO - Herman Finkers heeft maandag de carnavals-cd 'Koo wit de Floo' uitgebracht.

Almelo
De meezinger heeft Almelo, zestig jaar geleden de geboorteplaats van de cabaretier, als onderwerp: ‘Koo wit de Floo in oons eig’nste Almelo’.
De clip die het nummer op YouTube begeleidt, wordt ingeleid met een fragment met Herman Stok, de VARA-discjockey die in 1964 ooit een aflevering van zijn destijds razend populaire televisieprogramma Top of Flop vanuit Almelo presenteerde.

Clip
Beelden van het Almelo van vroeger en een zingende Finkers wisselen elkaar af in de clip. In het nummer bezingt Finkers (figuren uit) het straatbeeld van Almelo. Finkers verschijnt in de clip als een ‘dubbelganger’ van Koperen Ko, een alias van de bekende stadsmuzikant Willem van Laar (1922-1993). Op de cd staat verder Het Almelo’s volkslied. Beide carnavalsliedjes kunnen worden gedownload via Spotify of bekeken via YouTube. Finkers brengt ook een gewone, fysieke cd uit.

De eerste clip van de binnenkort te verschijnen cd: 'Koo Wit De Floo in Almelo' van Herman Finkers. Download de single via iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/koo-wit-de-floo-single/id958571295 Beluister de single via spotify: http://open.spotify.com/album/5WqddCEC6eaATF5BBFNOWB
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.