Volledig scherm
De markt werd door alle bouwwerkzaamheden gedeeltelijke verplaatst naar de Rosa Luxemburgstraat en de Klara Zetkinstraat. © Rikkert Harink

Kooplieden maken zich op voor verhuizing naar definitieve plek markt in Almelo

ALMELO - De laatste verhuizing voor marktkooplieden in de Almelose binnenstad is aanstaande. Vanaf 13 mei dit jaar mogen de verkopers hun waren aanprijzen op de het Marktplein, Corridor, het Waagplein, de Waag en een stuk van de Wierdensestraat. 

Omdat er in de periode na week 20 nog wel gewerkt wordt aan de transformatie van het Marktplein, wordt een deel van de donderdag- en zaterdagmarkt vanaf dat moment tien weken verplaatst naar het busstation aan de Wierdensestraat. 

Door alle werkzaamheden en bouwprojecten in het stadshart moesten marktkooplieden de afgelopen jaren regelmatig een ander plekje innemen. Zo trokken de Stichting Weekmarkten Almelo en de gemeente de Rosa Luxemburgstraat bij de markt en werd tevens een stuk van de Klara Zetkinstraat bij restaurant Kreta door vis- en bloemenverkopers benut. De Klara Zetkinstraat is nu grotendeels afgesloten en opgebroken vanwege de plaatsing van rioolbuizen, kabels en de damwanden voor de havenkom, waardoor die niet langer te gebruiken is voor de markt. Tijdens de bouwhandelingen tot 13 mei verschuift de markt zoveel mogelijk mee met de werkzaamheden. 

Geur

Bij de toekomstige plek van de markt is zoveel mogelijk rekening gehouden met zowel de bezoekers als omwonenden. Zo krijgen de meeste kooplieden uit de bak- en braadbranche een plekje op het Waagplein, om geuroverlast te beperken. 

Busstation

Omdat in mei een deel van de kooplui gebruik dienen te maken van het busstation aan de Wierdensestraat, staan er nog wat aanpassingen van de locatie op de agenda. Enkele halteplateaus worden verlaagd en halte-aanduidingen krijgen een andere plek. De parkeerplaatsen en het zebrapad zijn tijdelijk niet te gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen