Volledig scherm
Joseph Lenferink stond voor het eerst op Klein Montmartre. Hij laat zich, zoals duidelijk te zien is, zwaar inspireren door Piet Mondriaan. © Reinier van Willigen

Koornmarkt in Almelo voelt even als kunsthart van Parijs

ALMELO - De dertiende editie van Klein Montmartre was warm, maar niet minder kunstzinnig. Alleen de Sacre Coeur ontbrak op de achtergrond

Wie wel eens Parijs is geweest, kan Montmartre bijna niet gemist hebben. Het karakteristieke plein achter de reusachtige Sacre Coeur vormt één van de middelpunten van het Parijse kunstenaarsleven. Talloze schilders leven zich elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat uit op dromerige vergezichten, lachwekkende karikaturen en eenvoudige schilderingen van het lokale straatleven. 

De Peinturisten

Datzelfde gevoel hing zaterdagochtend en -middag ook in een deel van Almelo. Voor de 13e keer hield schildersgroep De Peinturisten Klein Montmartre. Op de Koornmarkt om precies te zijn, dat door de aanwezigheid van de kunstenaars, doeken en verf meerdere gelijkenissen vertoonde met het Franse plein. Om de Parijse sfeer compleet te maken, zong zangeres Inge Tibben. Speciaal voor deze gelegenheid concentreerde de vocaliste zich op louter Franse chansons.  

Bekendheid

Het evenement is elk jaar weer een belangrijk gebeuren voor De Peinturisten. De leden hopen door Klein Montmartre aan bekendheid te winnen en wellicht zo aspirant-leden te enthousiasmeren eens een kijkje te komen nemen in het kunstatelier aan de Windmolen 9, waar elke woensdagmorgen geschilderd en gekletst wordt. De Almelose schilders zijn vaker actief in de stad. Zo demonstreren ze werk en kunde eveneens op de Uit in Almelo kerstmarkt, de Almelose havenfeesten en de Week van de Amateurkunst. 

Volledig scherm
Heracles ontbrak niet op de doeken die tijdens Klein Montmartre te zien waren. © Reinier van Willigen

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen