Volledig scherm
Het echtpaar Bruns-Aalberink was woensdag 60 jaar getrouwd. © Annina Romita

Kusjes op de kermis in Harbrinkhoek begin van 60-jarig huwelijk

ALMELO - Een paar stiekeme kussen op de kermis in Harbrinkhoek luidden de 4,5 jaar verkering in. Het mondde uit in een huwelijk tussen Jan Bruns (87) en Minie Aalberink (83). Woensdag was dat precies zestig jaar geleden.

Kermis

Kermis in Harbrinkhoek, dat was een draaimolen en een danstent.  Almelose Jan Bruns was een jaar of 23 en zag daar Minie in de tent. Want dat kon hij toen goed, dansen. „Ik vond het wel een vlotte  meid”, zegt Jan.  „En ik was direct verliefd”,  zegt Minie er gelijk achteraan. 

Het echtpaar woont aan de Rappersweg, de Castellolaan en de Wierdensestraat. Sinds een half jaar zijn ze neergestreken in Huize Friso. Lang waren ze gezond, maar toen de leeftijd grote gaten begon te slaan in het geheugen van Jan, werd het tijd om te verkassen naar een zorgappartement.

Gezelligheid

Jan Bruns is de tweede van twaalf kinderen en Minie is de eerste van vijf. Dat levert bij elkaar een grote familie op en heel veel gezelligheid. Toch draaide het leven van Jan Bruns vooral om hard werken. Lang had hij samen met zijn broer een bouwbedrijf.  Hij nam dat over nadat zijn vader op jonge leeftijd overleed. Ze bouwen in de hele regio, maar vooral in Almelo, Hengelo en Delden. Tijdens de topdagen hadden ze meer dan veertig man in dienst. Minie werkte vele jaren bij onder meer modezaak Oostvogel. Mooie herinneringen, die gisteren nog weer eens werden opgehaald. Met daarbij uiteraard, koffie met gebak. 

Wethouder

Het echtpaar kreeg twee dochters en een zoon. Die zorgden samen voor zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.  Wethouder Van Rees liet een bos bloemen sturen en kwam even langs voor de felicitaties.

Almelo e.o.