Volledig scherm

Laatste wens hondenliefhebster uit Almelo komt na overlijden uit

ALMELO - Bijna drie maanden na haar overlijden gaat alsnog een grote wens van Jacqueline Poitz uit Almelo in vervulling. In het Schelfhorstpark komen speeltoestellen voor honden. Betaald met geld dat na haar dood is ingezameld.

Vele jaren ijverde de geboren Duitse Jacqueline Poitz voor een hondenspeelplek in het Schelfhorstpark, een uitloopgebied aan de noordkant van Almelo. Dit resulteerde al in een hondenren in de zomer 2015. Maar Poitz had intussen een ongeneeslijke vorm van kanker gekregen. In plaats van bloemstukken, besloot Jacqueline twee maanden voor haar dood, wilde ze bij haar overlijden liever een donatie voor hondenspeeltoestellen.

Laatste wens
Vlak nadat de hondenren vorig jaar was gerealiseerd, vroeg ze Chantal Mensink of ze mee wilde werken aan haar laatste wens: speeltoestellen voor honden. In plaats van bloemstukken, zo besloot Jacqueline twee maanden voor haar dood, wilde ze bij haar overlijden liever een donatie voor de speeltoestellen.

Met geld dat vervolgens na haar overlijden op 26 augustus jongstleden werd opgehaald, is materiaal voor de toestellen gekocht. "Het was hartverwarmend", vertelt Mensink. "Zelfs mensen die ze niet kende, doneerden een paar euro."

Speeltoestellen
Komende zaterdagmiddag worden vanaf half twee de speeltoestellen geplaatst. Mensink heeft de planken zelf geschilderd. Een bezigheid waarbij ze Jacqueline soms over haar schouder mee voelde kijken."Ik praat nog veel met haar", zegt Mensink. "Dan kijk ik soms even naar boven en zeg, nou Jac, dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen. Ze was zó gek met honden. Dat anderen daar nu ook van mee kunnen genieten, zou ze geweldig hebben gevonden."

Het bedrijfje Dogs4Care dat Poitz in 2013 oprichtte, wordt voortgezet door Mensink. Met hulp- en therapiehonden worden trainingen gegeven. "Honden waren haar leven. Ik zie haar nog zo lopen met haar eigen honden. Deze speelplek is een ode aan haar liefde voor de honden."

Hondenliefhebster
Jacqueline Poitz overleed op 44-jarige leeftijd. Ze was getrouwd, had twee kinderen en runde haar eigen hondenschool in Almelo Dogs4care. Met een bijzonder project in de gesloten jeugdzorg, zorgde zij ervoor dat ontspoorde jongeren en honden maatjes werden. Jarenlang voerde ze met succes actie voor een veilige omheinde uitlaatplaats voor honden in de wijk De Schelfhorst.

Jacqueline Poitz: 1976 - 2016.

Volledig scherm
Chantal Mensink © Lenneke Lingmont

Almelo e.o.