Volledig scherm
© De Kolk

Landelijke primeur: ‘McDrive’ voor geneesmiddelen in Almelo

ALMELO - De apotheek in het nieuwe medisch centrum De Kolk in Almelo heeft een landelijke primeur: een zogeheten MediDrive. De MediDrive heeft wel iets weg van de McDrive van fastfoodketen McDonalds, maar dan puur voor medicijnen, waarvoor de dokter een herhalingsrecept heeft verstrekt.

Patiënten krijgen een cijfercode per mail of sms, rijden per auto naar De Kolk en zonder deze te hoeven verlaten toetsen ze op een paal met een toetsenbord de code in. Vervolgens rijden ze enkele meters verder en krijgen dan bij het buitenloket door een medewerker van de apotheek de geneesmiddelen aangereikt.
Volgens Judith Bijloos van de KNMP, de belangenvereniging voor apothekers, is de MediDrive in Almelo inderdaad de eerste in Nederland.

Herhaalrecepten
De Kolk-apotheker Monique aan de Stegge: „We verwachten met de MediDrive veel patiënten een plezier te doen, want het gros van de medicijnen is voor chronische aandoeningen. Herhalingsrecepten maken ongeveer de helft van onze omzet uit. En het heeft ook qua privacy de nodige voordelen. Denk maar aan mensen die incontinentiematerialen gebruiken.” De apotheek in het medisch centrum krijgt ook de bekende 24 uurskluisjes waarbij patiënten op elk tijdstip medicijnen kunnen ophalen. Eveneens met behulp van een code.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad
    PREMIUM
    column

    De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad

    Het bericht trok dinsdag meteen mijn aandacht. De karakteristieke gele schoolbus van Preston Palace rijdt hotelgasten die willen winkelen tegenwoordig naar de binnenstad van Enschede. Terwijl je uiteraard verwacht dat het pretpaleis dat in Almelo gevestigd is de gasten naar de Almelose binnenstad rijdt voor een uitje. Niet dus. Als liefhebber van mooie winkels begrijp ik dat Enschede simpelweg het meest uitgebreide winkelaanbod van Twente heeft. Maar als inwoner van Almelo die haar stad een warm hart toedraagt denk ik: waarom?

Almelo e.o.