Volledig scherm
De grote leegstand van winkels is veel Almelose kiezers een doorn in het oog. © Lars Smook

Leegstand heeft hoogste prioriteit bij verkiezingen in Almelo

ALMELO Als het aan de lezers van deze krant ligt, speelt de aanpak van de winkelleegstand in Almelo een belangrijke rol bij de komende raadsverkiezingen. Dat wijst een enquête uit.

Alle lezers van De Twentsche Courant Tubantia is onlangs gevraagd welke thema's zij in hun gemeente van belang vinden bij de aanstaande verkiezingen. In Almelo vulden 501 lezers de vragenlijst in.

Maar liefst 62 procent van de Almelose deelnemers aan de enquête gaf aan dat de aanpak van leegstand een speerpunt moet zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Leegstand is een groot probleem in de Almelose binnenstad. Vooral in de Grotestraat-Noord staat een groot deel van de winkelpanden leeg. De eigenaren van de panden zijn al naarstig op zoek naar oplossingen, bijvoorbeeld door hun winkels om te bouwen tot appartementen. Maar als het aan de deelnemers van de enquête ligt gaat de politiek ook een belangrijke rol spelen bij de aanpak van leegstand.

Ook afval (60 procent vindt dit belangrijk), veiligheid in woonwijken (57 procent) en huishoudelijke hulp (55 procent) behoren volgens de deelnemers aan de enquete belangrijke speerpunten te zijn tijdens de komende verkiezingen.

De thema's uit de enquête zijn gebruikt als basis voor het opstellen van een Kieswijzer voor Almelo. Mensen die de stemhulp invullen, kunnen zo zien met welke partij hun eigen standpunten het meeste overeenkomen.

Vanaf 24 februari is de Kieswijzer beschikbaar via www.tubantia.nl/kieswijzer.

Almelo e.o.