Volledig scherm
© RGBStock

Leerling Kunstenschool ontwerpt prijs voor 'junior-burgemeesters' Almelo

ALMELO - Een van de leerlingen van Kaliber Kunstenschool krijgt de bijzondere eer de medaille voor de winnaars van de eerste Junior Stadsprijs te ontwerpen. Wie dat is wordt vrijdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.

Deze begint om 17.00 uur in de Kunstenschool. Een deskundige jury bepaalt de winnaar. De creatievelingen die nog in de race zijn werden tijdens het ontwerpen begeleid door Nicolette Zuiderwijk, docente beeldende kunst.

Junior-burgemeesters
De Junior Stadsprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een jongere in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar en een tussen de 13 en 17 die zich verdienstelijk hebben ingezet voor een ander. De winnaars worden tijdens de bekendmaking in november benoemd tot junior-burgemeesters, een functie die zij twee jaar lang mogen vervullen.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.