Volledig scherm
Het legoteam presenteerde zich woensdagmiddag. © Lars Smook

Legoteam van Telgenborch naar Amerika

ALMELO - Het legoteam van basisschool De Telgenborch vertrekt komende dinsdag naar het Amerikaanse St. Louis om daar mee te doen aan het First Lego League Championship. Daar strijden ze tegen 84 teams uit de hele wereld.

Het team mag meedoen aan de wedstrijd omdat ze de regionale en de Beneluxfinale hebben gewonnen. De teamleden, die in groep 7 en groep 8 zitten, kunnen niet wachten tot ze gaan. "Heel leuk en spannend", zeggen Roan Simmering (10) en Stan Schooten (11). "Dat we mee mogen doen betekent dat we heel goed zijn, maar ik denk dat de teams die in Amerika meedoen nog veel beter zijn."

Onder leiding van leerkracht Marijcke Buitenhuis werken ze al het hele schooljaar aan hun legoproject. Elke vrijdagmiddag en -avond komen ze bij elkaar. Tijdens de wedstrijd moeten ze hun zelfgemaakte legobaan demonstreren, waarop een robot, die ze hebben geprogrammeerd, allerlei kunstjes moet doen. Daarnaast moet het team drie presentaties houden.

Lees meer in De Twentsche Courant Tubantia van donderdag.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.