Nee, geen carnaval, maar de oplevering van de woningen in het Stadshuis. Met vertraging maar de bewoners zijn er heel blij mee. Het verhuizen kan beginnen.
Volledig scherm
Nee, geen carnaval, maar de oplevering van de woningen in het Stadshuis. Met vertraging maar de bewoners zijn er heel blij mee. Het verhuizen kan beginnen. © Lenneke Lingmont

Lenteweek is verhuisweek, lonkende terrasstoelen, spice-zombies en zomertijd

nieuwsupdateDe eerste week dat de zomertijd weer ingaat, altijd lastig. Je doet alles hetzelfde als altijd, en toch klopt er iets niet. Dat vinden de reeën ook. Wat doen die auto’s ineens zo vroeg op de weg? Er worden er meer doodgereden dan normaal. Zonde. Oh ja, Huize Alexandra is ook te koop, en het bevrijdingsmonument is verplaatst. Dingen die je moet weten. Hier is de nieuwsupdate weer.

 1. Kanaal Almelo-Nordhorn: het eeuwige sentiment rondom een historische vergissing
  PREMIUM
  met video

  Kanaal Almelo-Nord­horn: het eeuwige sentiment rondom een histori­sche vergissing

  Het wordt wel een historische vergissing genoemd: Kanaal Almelo-Nordhorn. De 120 jaar geleden geopende vaarweg die de Twentse textielstad verbond met Duitse waterwegen, is nauwelijks gebruikt. In 1960 werd de vaarfunctie geschrapt. En die moet niet meer terugkomen, zegt landschapsarchitect en oud-waterschapsbestuurder Martin Mulder. Zijn monoloog over verleden, heden en toekomst van een natuurhistorische parel die volgens hem zijn ecologische functie moet terugkrijgen.
  Almelo