Volledig scherm
© Politie Almelo

Levensgevaarlijke achtervolging door Almelo: twee mannen gearresteerd

ALMELO - Een 23-jarige Enschedeër is in de nacht van zaterdag op zondag gearresteerd na een levensgevaarlijke achtervolging door Almelo. De man ging er op het Amaliaplein in zijn auto vandoor voor de politie, waarna hij met snelheden tot 120 kilometer per uur door Almelo reed. Ook een bijrijder is gearresteerd.

De politie wilde de man rond 04.15 uur in de nacht controleren nadat hij met zijn auto het Amaliaplein op was gereden. Dat plein is niet toegankelijk voor auto’s. Maar zodra de Enschedeër de politie zag, reed hij ervandoor. De agenten hebben gelijk de achtervolging ingezet, waarbij snelheden van tachtig kilometer per uur werden gehaald. Het centrum van Almelo was op dat moment bomvol met uitgaanspubliek.

Op de Bornsestraat minderde de snelheidsduivel zijn vaart, waarna de politie hem probeerde te stoppen door de auto te rammen. Dat gebeurde, maar toen agenten uitstapten om de man aan te houden ging hij er wederom vandoor. De achtervolging ging verder met nog hogere snelheden: de man reed 120 kilometer per uur, binnen de bebouwde kom.

Te voet verder

Uiteindelijk is de wegpiraat op de Violierstraat klemgereden. Dat was voor de automobilist nog steeds niet genoeg om zich over te geven, aangezien hij er daarna te voet vandoor ging. De man probeerde zelfs via een auto over een muur te klimmen, maar na gebruik van pepperspray heeft de politie 23-jarige man uiteindelijk toch te pakken gekregen en hem aangehouden. Ook een inzittende van de auto is gearresteerd.

De 23-jarige man uit Enschede bleek onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een rijbewijs. Tijdens de achtervolging te voet gooide de man iets van zich af. Een aantal bolletjes drugs, zo bleek. Met een politiehond is de drugs teruggevonden en in beslag genomen.

Beide mannen zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. 

Almelo e.o.