Volledig scherm
© Toma Tudor

LIVE: Kijk mee in Almelo hoe de Da Vinci-robot een prostaat verwijdert

ALMELO - Hoe verwijder je met de Da Vinci-robot een prostaat? Die vraag wordt dinsdag beantwoord bij een live-operatie in het ziekenhuis ZGT in Almelo.De operatie wordt uitgevoerd door uroloog Saskia Stomps en van uitleg voorzien door collega Herman Roelink. Vier camera's leggen de beelden vast die via streamingvideo te volgen zijn.

ZGT doet de video-operatie om aankomende patiënten beter te informeren over het verloop van de ingreep. De opnames worden later gemonteerd tot een filmpje dat op de website te zien is als patiëntinformatie.

Geheim
Wie de man is die dinsdag onder het mes gaat houdt ZGT vanwege privacy geheim. "Hij komt uit Twente en wilde graag meewerken", aldus woordvoerster Kim Peters.

Bij veel bezoekers wordt overgeschakeld naar YouTube. Via het Twitteraccount @ZGT_info kunnen vragen worden gesteld. De operatie begint rond 08:45 uur 's morgens en is rond 14:00 uur 's middags afgelopen.

  1. Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtoffers terugbetalen

    Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtof­fers terugbeta­len

    ALMELO - De van oplichting verdachte Almeloër Henk B. wil zijn slachtoffers gaan terugbetalen. Voor de rechter verklaarde hij dat hij inmiddels een spaarpotje heeft waaruit hij dat ‘serieus’ kan gaan doen. Hij vertelde tegenwoordig bij het kringloopbedrijf Wawollie in zijn woonplaats te werken, zelf van het minimale probeert rond te komen, waardoor hij overhoudt om het straks met de gedupeerden goed te maken. “Zelfs als ik word vrijgesproken".

Almelo e.o.