Volledig scherm
Twentse Lente, een van de succesvolle feesten in Almelo. © Frans Nikkels

Lovende woorden, maar Almelo grijpt naast titel evenementenstad

ALMELO/DEVENTER - Gouda is gekozen tot de ‘Evenementenstad van het jaar’ in de categorie steden tot 100.000 inwoners. Almelo grijpt daarmee naast de titel. Ook Heerlen en Zandvoort waren genomineerd.

De uitreiking van de prestigieuze prijs was donderdagmiddag tijdens het Nationaal Congres Evenementen in de Lebuïnuskerk in Deventer. De jury was vol lof over Almelo. „Samen weven aan de stad, dat kenmerkt Almelo. Een sociaal evenementenbeleid, waar alle inwoners de kans krijgen om mee te doen”, prees de jury, die tevens de professionele aanpak benadrukte.

Directeur Marianne van de Steeg van Almelo Promotie was bij de prijsuitreiking aanwezig. Ze vond het uiteraard jammer dat Almelo niet gewonnen heeft, maar ze is verguld met de mooie woorden van de jury. „Exact zoals het is. Almelo laat zien dat iedereen mee kan doen. Dat moeten we koesteren. Ik ben enorm trost op Almelo”, luidt de reactie van Van de Steeg. “We krijgen hier veel complimenten. Onze stad is nog beter op de kaart gezet.”

Met de nominatie op zich was de directeur van Almelo Promotie al zeer verheugd. „Een geweldige waardering voor alle organisaties, vrijwilligers en bedrijven die onze evenementen ieder jaar weer tot een succes maken.” 

Almelo e.o.