Politie klapt voor het zorgpersoneel van het ZGT in Almelo
Volledig scherm
Politie klapt voor het zorgpersoneel van het ZGT in Almelo © Twitter ZGT Almelo

Luchtig nieuws in coronatijd: straatbingo in Ootmarsum en klappen voor zorghelden in Almelo

Twente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden.

Straatbingo in Ootmarsum

Of je nou 80 bent of 30, iedereen is in deze tijden van corona in voor een beetje vertier. De straatbingo in de Papenstraat in Ootmarsum zorgde woensdagavond voor een lichtpuntje in donkere dagen. Maarhoe speel je een potje bingo met de buren als je niet aan dezelfde tafel mag zitten? Het antwoord is simpel: regel een geluidsinstallatie en zorg dat iedereen op zijn eigen oprit zit.

Paaseieren zoeken op Facebook met de politie Borne

Het belooft door de coronacrisis een ietwat andere Pasen te worden dan we gewend zijn. Geen bbq's met familie, of driftig zoeken naar verstopte paaseieren in de tuin van opa en oma. Of toch wel? Thuis, met hulp van de politie Borne. Voor komend weekeinde is in samenwerking met andere politiekorpsen het grote online Politie Paaseieren Zoekspel opgezet. 

Op eerste paasdag worden overal op de facebookpagina van de politie in Oost-Nederland eieren met letters verstopt. Die letters vormen samen een zin. Onder de goede inzenders wordt een prijs verloot. De winnaar krijgt 14 april bezoek van zingende politieman Thijs.

Zelf paaseieren schilderen? Doe dan gelijk mee aan onze wedstrijd!

Paaseieren.
Volledig scherm
Paaseieren. © AP

Wensbomen in Nijverdal

Gedichten, wensen en tekeningen voor opa of oma of voor mensen die in de zorg werken. En kleurige slingers. De bomen bij de Sint Antonius van Padua-kerk in Nijverdal hangen er vol mee. Het plaatsen van de zogenoemde bemoedigingsbomen is een idee van leden van het kerkkoor Quo Vadis, onder wie Jos van den Berg. „We willen in deze tijd van angst, verwarring, onzekerheid en zelfs wanhoop toch iets van hoop bieden”, vertelt hij.

Bemoedigingsbomen bij de St. Antonius van Padua kerk hangen vol kaartjes en slingers.  Jos van den Berg bij de boom.
Volledig scherm
Bemoedigingsbomen bij de St. Antonius van Padua kerk hangen vol kaartjes en slingers. Jos van den Berg bij de boom. © Lenneke Lingmont

Enschedese band maakt quarantaine-versie van lied

Ook muzikanten worden door de coronacrisis gedwongen thuis te werken. Voor de leden van de band ENorm is dat niet anders. Toch hebben zij het nummer The Widow opgenomen om mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. Hebben ze dat wel gedaan volgens de strenge corona-regels? “Jazeker, we hebben allemaal onze partij in ons eigen huis opgenomen”, vertelt zanger Eric ten Bos. “Dat was best een interessante en lastige klus, maar deze tijden maakt je gewoon enorm creatief.”

Museumbezoek vanuit huis dankzij Rijksmuseum en Museumfabriek

Vanaf dinsdag kunnen bezoekers via de website van het Rijksmuseum Twenthe (RMT) een virtuele wandeling maken door de schatkamers van het museum. Niet alleen de vaste collectie maar ook de tijdelijke tentoonstelling Picasso & Matisse, Beauty is a line, is nu digitaal te bewonderen. 

De Museumfabriek biedt online een reis vol avonturen voor scholieren. Een educatief uitstapje langs de wonderen van de wereld. Je ontdekt bijvoorbeeld dat het skelet van een mammoet lijkt op het jouwe en maakt kennis met de kevercollectie van het museum. Voor de creatievelingen zet De Museumfabriek elke dinsdag en donderdag een nieuwe thuisopdracht online. Onder andere werkbladen voor weven, vliegtuigjes vouwen, mobiles maken en een bouwplaat voor een zeppelin.

Het Rijksmuseum in Enschede.
Volledig scherm
Het Rijksmuseum in Enschede. © Lenneke Lingmont

ZGT Almelo met loeiende sirenes in het zonnetje gezet

Een leuke verrassing voor het personeel van ziekenhuis ZGT in Almelo deze donderdagmiddag. De hardwerkende mannen en vrouwen werden in het zonnetje gezet met een applaus door de andere hulpdiensten zoals de brandweer en politie. En dat is niet alleen een door te klappen, maar ook via loeiende sirenes.

Op Twitter deelt het ZGT een korte video van het applaus, met de hashtag #SamenSterk en #samentegencorona. Ook vorige maand werd er een grote applaus-actie georganiseerd om de zorg in het zonnetje te zetten.

Neem zelf een boodschap op voor onze video!

Dan nog een luchtig en positieve actie vanuit ons zelf. Wil jij iemand in het zonnetje zetten, bedanken of een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden van het coronavirus? Die hardwerkende vakkenvuller in de supermarkt, de attente politieagent uit je woonplaats, je behulpzame buurman of je lieve oma? Maak dan een originele videoboodschap en deel ’m met ons! Hoe en in welke vorm is uiteraard helemaal aan jou. Laat je creativiteit vooral de vrije loop.

Binnenkort verschijnt er een compilatievideo met bedankjes op onze site en app. Wie weet is jouw warme boodschap hierin te zien. Video’s toesturen kan per mail via editor@tubantia.nl. Vergeet in de onderwerpregel niet ‘Tubantia dank’ toe te voegen. Meedoen kan tot zaterdag (11 april) 12.00 uur. Succes!

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.