Volledig scherm
De Bingo Players met Paul Bäumer (rechts) en Maarten Hoogstraten. © Lars Smook

Maarten van Bingo Players treedt gratis op in Almelo als eerbetoon aan overleden dj-maatje Paul

ALMELO - Normaal gesproken betaal je je als organisatie van een evenement scheel voor een topact uit de dancewereld. Maar de Twentse dance-act Bingo Players hoeft zaterdag geen geld van de initiatiefnemers van de Samenloop voor Hoop in Almelo. 

Deejay Maarten Hoogstraten staat net als de wandelaars stil bij zij die lijden aan kanker en zij die overleden aan de ziekte. En in het bijzonder bij zijn voormalige collega Paul Bäumer uit Almelo, de ‘andere helft’ van de Bingo Players die in december 2013 op 37-jarige leeftijd stierf aan kanker. 

Uur lang

Het is om die reden dat de eveneens uit deze regio afkomstige Hoogstraten gratis een uur lang optreedt tijdens de Samenloop voor Hoop op het terrein van AVC Heracles. Samenloop voor Hoop in Almelo duurt van zaterdag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur. 

Zaterdag ergens tussen 16.00 uur en 21.00 uur treedt Bingo Players op. Het exacte tijdstip wordt vooraf niet bekendgemaakt. 

Nummer 1-hit in Engeland

De Bingo Players behaalden in januari 2013 de eerste plaats van de Britse hitlijst met het lied Get Up (Rattle). In 2011 hadden de Bingo Players in Nederland een hit met Cry (Just a little). Die bereikte de negende plaats in de Top 40.

Almelo e.o.