Volledig scherm
Rechtbank Almelo © Emiel Muijderman DTCT

Man die verdacht wordt van aanranden Almelose vrouwen blijft vast

ALMELO - Mohamud I. (21), die verdacht wordt van het aanranden van vijf vrouwen in Almelo in maart van dit jaar, blijft in ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak vastzitten in Vught. Dat heeft de rechtbank bepaald.

De uit Somalië afkomstige I. wordt verdacht van het betasten van vijf vrouwen, op 4 maart van dit jaar werd hij aangehouden. Hij zit vast in de penitentiaire inrichting Vught maar vindt zelf dat hij wel lang genoeg gezeten heeft, zo gaf zijn advocaat Klaas ter Mors namens hem aan. Hij deed een verzoek tot invrijheidstelling. De officier van justitie vond dat niet passend; het rapport van de psycholoog is nog niet klaar en de ‘verschillende, willekeurige aanrandingen’ vindt ze zorgelijk. 

De rechtbank ging daarin mee. De zaak wordt op 23 juli inhoudelijk behandeld, tot die tijd blijft I. in Vught.

  1. Verdwenen schnitzel
    PREMIUM

    Verdwenen schnitzel

    Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat een reep Tony Chocolonely, een voorraad Raket-ijsjes of een bakje frambozen zijn verdwenen op het moment dat je het wilt opeten. In het eerste geval van een verdwenen reep chocolade geef ik onmiddellijk toe dat ik de hoofdverdachte ben bij ons thuis. Deze week hadden we echter een ander ‘verdwenen voedselschandaal’. Er was een schnitzel foetsie. Mijn man had dat door hemzelf heerlijk goudbruin gebakken lapje vlees op een bord met aardappels en asperges in de koelkast gezet om de volgende dag te versmaden.

Almelo e.o.