Volledig scherm
Een kapotte ruit bij een restaurant, ontstaan door de worsteling met de politie. © Politie Almelo

Man met mes verzet zich bij arrestatie in Almelo: ruit kapot en politiehond ingezet

ALMELO - Een 24-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt in Almelo nadat hij bij een ruzie in de Nieuwstraat een mes bij zich had. De politie had grote moeite de man aan te houden en moest zelfs een politiehond inzetten om de Almeloër te arresteren.

De politie kreeg rond 04.50 uur een melding van een ruzie op straat. Eenmaal in de Nieuwstraat stonden enkele mensen tegenover elkaar, waarbij de 24-jarige man zo over de rooie was dat hij niet meer gekalmeerd kon worden. De man dreigde continu richting een andere man te gaan. Al snel bleek hij ook een mes op zak te hebben, waarna de politie overging tot een arrestatie.

Daarbij verzette de man zich zo stevig dat de politie een hond moest inzetten om hem te overmeesteren. Een agent raakte bij de aanhouding uit balans en viel door een ruit van een naastgelegen restaurant. Met veel moeite kon de man uiteindelijk toch worden ingerekend. 

In het arrestantencomplex is hij behandeld aan een wond aan zijn been, die hij overhield aan de politiehond. De politieagent raakte niet gewond.

Almelo e.o.