Volledig scherm

Man rijdt met te veel drank op te hard door Almelo

ALMELO - Een 28-jarige man uit Almelo reed in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 oktober met opvallende hoge snelheid over de Broekerheide in de wijk Windmolenbroek. De politie wilde hem aanhouden, maar de automobilist negeerde aanvankelijk het stopbord. Uiteindelijk werd hij op de Stadionlaan staande gehouden, zo meldt de politie in een persbericht.

Uit de blaastest bleek de Almeloër te veel te hebben gedronken om nog te mogen autorijden: hij blies bij een alcoholtest bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. De man kreeg een proces-verbaal, maar mocht nog net zijn rijbewijs houden. Bij nadere inspectie bleek dat rijbewijs ook nog eens verlopen, hetgeen hem op een nieuwe boete kwam te staan.

Onder controle
Eerder deze week kreeg de politie melding van een getuige die constateerde dat een man in beschonken toestand achter het stuur kroop. De politie ontving het kenteken van de auto en kon de bestuurder op de Clematisstraat in de wijk De Riet staande houden. De automobilist, een 35-jarige inwoner van Almelo, wilde niet aan een blaastest meewerken en zou zich volgens de politie agressief hebben gedragen richting de agenten. Daarop werd hij zoals de politie het omschrijft 'onder controle gebracht' en naar het bureau gebracht. Uit de daar afgenomen alcoholtekst zou blijken dat hij liefst zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Almelo e.o.