Volledig scherm
© pixabay.com

Man uit Almelo 2 jaar cel in na verkrachting van jonge logé

ALMELO - Marcel R. (53) moet twee jaar naar de gevangenis voor het jarenlang seksueel misbruiken van een jonge logé. Hij moet de misbruikte jongen 10.000 euro smartengeld betalen.

De Almeloër legde contact met een dienstmaat van vroeger en vroeg diens zoontje (van 1998) bij het kinderloze echtpaar te komen logeren. Onder de douche en in bed kwam het tot seksuele handelingen met de knaap, terwijl R.’s vrouw niet thuis was. Dat speelde van zijn vijfde tot zijn tiende jaar. De logeerpartijen zouden zijn gestopt nadat R. in het zwembad van Emmen douchende kinderen fotografeerde.

Hogere eis
De verdachte verscheen eind oktober niet voor de strafzitting voor de Almelose rechtbank. Daar eiste officier van justitie C.Y. Huang vier jaar cel en 12.250 euro schadevergoeding. De zitting werd aangehouden om getuigen te horen.

Tonen geslachtsdeel
R. kwam vier keer eerder met de politie in aanraking, voor het laten zien van zijn geslachtsdeel aan jonge jongens in Twentse zwembaden en ontucht. Hij stond onder reclasseringstoezicht en werd behandeld.

Almelo e.o.