Volledig scherm
© Lars Smook

Man uit Enschede die seksadres verzon krijgt rake klappen in Almelo

ALMELO - Rohan M. uit Enschede lichtte in Almelo samen met zijn vriendin in december twee mannen op met het aanbieden van prostitutie. Het kwam hem duur te staan: de mannen namen wraak en sloegen M. in elkaar.

De 36-jarige M. uit Enschede stond donderdag terecht bij de Almelose politierechter. In december afgelopen jaar zette hij samen met zijn vriendin een advertentie op www.speurders.nl, waarin ze seksuele diensten aanboden.

Geld in ruil voor sleutel
Twee mannen reageerden op die advertentie. Ze spraken af met M. op de parkeerplaats bij de Plus aan de Bornsestraat. Daar betaalden ze M. 160 euro, die de mannen op zijn beurt de sleutel gaf van een huis waar zijn vriendin op de mannen zou wachten.

Wraak
Maar het adres bleek niet te bestaan. De mannen kwamen erachter dat ze waren opgelicht en namen opnieuw contact op met ‘Claudia’, de naam waaronder de vriendin van M. zich voordeed. Ze meldden zich als nieuwe klanten, spraken weer af met M. op de parkeerplaats en sloegen hem daar in elkaar.

4 weken cel
Met die wraakactie hield de politierechter rekening bij het opleggen van de straf. Maar het neemt niet weg dat de politierechter vindt dat M. schuldig is aan oplichting.

M. vindt zelf dat hij met de mishandeling al genoeg gestraft is. „Het was gewoon een aanslag”, zei hij in de rechtbank. Maar hij werd toch veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier weken. Daarbij is ook rekening gehouden met drie veroordelingen die M. dit jaar al kreeg en zijn tien pagina’s lange strafblad.

Almelo e.o.