Volledig scherm
© Ginopress

Man uit Enter valt 6 meter omlaag in oude mavo in Almelo: 'Ja, ik leef nog!'

ALMELO - Een bouwvakker is donderdagmiddag gewond geraakt nadat hij vanaf de zolderverdieping zes meter naar beneden is gevallen in de oude Rietmavo aan de Violierstraat in Almelo. De man uit Enter is naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk met alleen wat botbreuken.

De man wilde vermoedelijk een draagbalk doorzagen, toen het misging. Tijdens zijn werkzaamheden was hij wel gezekerd. Een collega vertelt dat de man zelf denkt dat hij een gordel niet goed heeft vastgemaakt. De arbeidsinspectie zoekt nog uit wat de precieze oorzaak is.

Aanspreekbaar
De gewonde, werkzaam voor sloopbedrijf RGS uit Rijssen, was na zijn val nog wel aanspreekbaar. Hij kon zijn telefoonnummer nog noemen en vertellen dat hij uit Enter kwam. Tegen z'n collega die meteen had gevraagd wat er met de Enternaar aan de hand was, had de gewonde man geroepen: ,,Ik leef nog! Maar 'k heb het niet terechte."

Verbouwing
De voormalige Rietmavo wordt momenteel flink verbouwd. Op de plek moeten 34 appartementen komen, die in mei 2017 klaar moeten zijn. Eind februari woedde er een flinke brand in het gebouw, waardoor twee derde deel van de Rietmavo verloren ging.

Almelo e.o.