Het winnende span met Marijke Hammink op de bok in actie tijdens de marathon. De grooms zijn moeder Aartje en Henk Veurink.
Volledig scherm
PREMIUM
Het winnende span met Marijke Hammink op de bok in actie tijdens de marathon. De grooms zijn moeder Aartje en Henk Veurink. © Theo ter Brinke

Marijke uit Bornerbroek dolblij met wereldtitel mennen: ‘De kroon op mijn werk’

BORNERBROEK - Marijke Hammink heeft haar grote doel bereikt. De 30-jarige menster uit Bornerbroek is in Frankrijk wereldkampioen geworden met haar vierspan pony’s. De euforie was groot. „Ons doel is bereikt.”

 1. Afsplitsende raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’
  PREMIUM
  geluiden van de straat/video

  Afsplitsen­de raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’

  Stoelendans in de gemeenteraad. In de helft van de gemeenten waar Tubantia verschijnt zijn de afgelopen raadsperiode één of meer raadsleden vertrokken bij hun partij om een eigen fractie te beginnen of zich bij een andere partij aan te sluiten, blijkt uit analyse van deze krant. Maar is dat eigenlijk wel eerlijk? Als je voor een partij in de raad komt, mag je dan je zetel meenemen meenemen naar de concurrent of is dat stelen? Tubantia peilt de stemming in de Almelose binnenstad.
 2. Intocht Sinterklaas een ‘duivels dilemma’ door corona? De risico’s zijn toch duidelijk
  PREMIUM
  column

  Intocht Sinter­klaas een ‘duivels dilemma’ door corona? De risico’s zijn toch duidelijk

  ALMELO - Het was me het weekje wel. Zelden zorgde een nieuwsverhaal dit jaar voor zoveel woedende reacties als de mededeling dat de sinterklaasintocht binnenkort gebonden is aan coronamaatregelen. ‘Blijf van een kinderfeest af’, was de gemeenschappelijke boodschap. Helaas – maar inmiddels niet meer verrassend - gelardeerd met vreselijke verwensingen en andere scheldpartijen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.