Volledig scherm
PREMIUM
© Robin Hilberink

Medewerkers Soweco voeren actie bij gemeentehuis in Almelo: ‘Er is nu heel veel onrust’

ALMELO - Buiten het stadhuis voeren verontruste medewerkers actie. Binnen proberen Soweco-vertegenwoordigers de gemeenteraad ervan te overtuigen dat het sociale werkbedrijf niet opgeheven mag worden. ‘Beste raad, er wordt u een verkeerd beeld geschetst.’

De verontwaardiging is van haar gezicht af te lezen. „Ja, ik ben boos. Ze moeten Soweco laten zoals het is. We werken er met heel veel plezier. Er is nu heel veel onrust. Dat merk ik op de afdeling”, vertelt de 52-jarige Selma Kienhuis uit Almelo. De voorvrouw van Multipack is een van de circa 50 Soweco-medewerkers die deze dinsdagavond actievoeren op de stoep van het stadhuis. Ze dragen rode hesjes. Er worden leuzen met borden omhoog gehouden.

  1. Verdwenen schnitzel
    PREMIUM

    Verdwenen schnitzel

    Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat een reep Tony Chocolonely, een voorraad Raket-ijsjes of een bakje frambozen zijn verdwenen op het moment dat je het wilt opeten. In het eerste geval van een verdwenen reep chocolade geef ik onmiddellijk toe dat ik de hoofdverdachte ben bij ons thuis. Deze week hadden we echter een ander ‘verdwenen voedselschandaal’. Er was een schnitzel foetsie. Mijn man had dat door hemzelf heerlijk goudbruin gebakken lapje vlees op een bord met aardappels en asperges in de koelkast gezet om de volgende dag te versmaden.

Almelo e.o.