Meer auto’s dan plekken in parkeergarage Almelo, maar poort blijft open

VideoALMELO - Met Bethlehem Boulevard, Winters Almelo en de DoelenKerstmarkt heeft Almelo dit weekeinde drie grote evenementen. Zaterdag was het bij die eerste twee zo druk, dat in Parkeergarage StadsBaken P9 op een gegeven moment meer auto’s reden dan dat er parkeerplekken waren. 

Al voor de ingang van de parkeergarage ontstond een kleine file, eenmaal binnen was het niet veel beter. Diverse automobilisten reden rondjes: van beneden naar boven, weer terug en vervolgens weer naar boven.

Ondanks dat het licht voor de slagboom groen kleurde - een teken waarbij iedere weggebruiker denkt dat er nog plek is in de herberg - raakte de parkeergarage overvol. Uiteindelijk besloot een parkeerwachter de slagboom naar het dak van de parkeergarage omhoog te doen, waardoor iedereen toch de auto kwijt kon. Parkeren op het dak is normaliter uitsluitend voorbehouden aan abonnementshouders. 

Deze zondag gaan Bethlehem Boulevard en Winters Almelo verder en staat ook de DoelenKerstmarkt in de Doelenstraat op het programma.

Volledig scherm
Van beneden naar boven en weer terug. Het is zaterdagmiddag een lichte chaos in Parkeergarage StadsBaken P9 in Almelo. © Screenshot video

Almelo e.o.