Volledig scherm
Het prinsenpaar Michel en Ilse Snieders © cv de Knoll'ntrekkers

Michel en Ilse zwaaien scepter tijdens carnaval in Bornerbroek

BORNERBROEK - Michel Snieders loopt dit jaar jaar als prins Michel de Eerste voorop in de polonaise bij het carnaval in Bornerbroek.

Tijdens een druk bezocht gala werd zaterdagavond de nieuwe prins van carnavalsvereniging de Knoll'trekkers gepresenteerd. Dat gebeurde om klokslag acht uur. Nadat de zaallichten waren gedoofd verscheen Michel Snieders, onder opzwepende muziek, in de schijnwerpers op het podium. 

Alles onder controle

De 40-jarige servicemonteur installatietechniek is de 45ste prins van de Knoll'ntrekkers. Zijn motto luitdt: ‘Dit carnavalsjoar hebt wie samen samen alles on der controle’. Prinses is zijn vrouw Ilse. Echtgenote als prinses is bij de Knoll'ntrekkers gebruikelijk. De adjudanten zijn  Ben en Christine Lohuis, het vorige prinselijke paar. Jeugdprins - en prinses zijn; Tom Overdijk en Maud Slot. Thijs Katier is gekozen tot jonkheer. Broer Joost is zijn adjudant.

Volledig scherm
Jeugdprins en -prinses Tom Overdijk en Maud Slot © cv de Knoll'ntrekkers

Nieuwe residentie

Het gala was dit jaar voor het eerst in 't Brookshoes aan de Pastoor Ossestraat, de nieuwe residentie van de Knoll'ntrekkers. „De zaal is er heel geschikt voor een carnavalsfeest”, heeft bestuurslid Michiel Peeze ervaren. Hij kan terugkijken op een geslaagd gala met bijna 400 feestvierders. Er traden verschillenden plaatselijke artiesten op. Zanger/entertainer Niels Pigge stal de show.

Volledig scherm
Jokheer Thijs Katier en zijn adjudant Joost Katier © cv de Knoll'ntrekkers

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen