Volledig scherm
Donderdagnacht wordt drukte verwacht bij Game Mania in Almelo © ANP

Midden in de nacht in de rij voor spel bij Game Mania Almelo

ALMELO - Het kan donderdagnacht wel eens druk worden in de Grotestraat in Almelo. Dan gaat Battlefield 1 namelijk in de verkoop. De game verschijnt vannacht voor de PlayStation 4, Windows en Xbox One. DICE kondigde in mei de nieuwste game in de Battlefield-serie aan, die zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog.

Gameliefhebbers kunnen in de nacht van donderdag op vrijdag terecht in de winkel van Game Mania aan de Grotestraat in Almelo, die is geopend tot 01:00 uur. De fanatieke gamers kunnen daardoor de nieuwste versie van het spel Battlefield, genaamd Battlefield 1, als een van de eersten bemachtigen. "We hebben 107 reserveringen liggen van mensen. Maar we verwachten ook nog heel veel mensen voor de losse verkoop", aldus Youri Alhadef van Game Mania.

Game
In de trailer van de game is te zien dat spelers alle facetten van de strijd kunnen vervullen. Zo kunnen ze tanks uit de eerste wereldoorlog besturen, in loopgraven vechten, in dubbeldekker vliegtuigen vliegen en paardrijden. Ook is te zien hoe soldaten meer dan in vorige games gebruik maken van handwapens, zoals scheppen en knuppels.

Call of Duty
Vorig jaar rond deze tijd was het ook een drukte van belang aan de Grotestraat. Toen kwam de nieuwste versie van het spel Call of Duty uit, geheten Black Ops III. Honderden gamers stonden toen voor de winkel. "Ook dit jaar verwachten we weer topdrukte", zegt Alhadef.

Almelo e.o.