Minderjarige steelt dienstwapen van politieagent in Almelo

VideoALMELO - Een minderjarige jongen heeft maandagmiddag in Almelo het dienstpistool van een politieagent gestolen en daarna een medewerker van een supermarkt bedreigd. Dat blijkt uit camerabeelden die van de arrestatie zijn gemaakt. Het lukte de politie snel om het wapen terug te pakken en de jongen te arresteren.

Op de camerabeelden is te zien dat de man, die verdacht wordt van winkeldiefstal, met zijn handen richting het dienstwapen grijpt en deze ook snel uit het holster van de agent weet te krijgen. Daarna richt hij het kort op een medewerker van een supermarkt, waarna het wapen door de agenten wordt teruggepakt. Vervolgens wordt de verdachte tegen de grond gewerkt en ingerekend.

De arrestatie vond rond 12.30 uur plaats, zegt politiewoordvoerder Frank de Valk. Kort daarna werd de politie ook met de beelden geconfronteerd. „We hebben ze inderdaad gezien en zijn natuurlijk ook geschrokken. Dat verdachte zelf lijkt ook te schrikken, als je de beelden bekijkt. De man wordt verdacht van winkeldiefstal en geweld tegen de politie.”

‘Arrestatie ook onderzocht’

Niet alleen de winkeldiefstal en het afpakken van het wapen wordt onderzocht. Ook de manier waarop de jongen is gearresteerd wordt door de politie tegen het licht gehouden, zegt De Valk. „Dat nemen we natuurlijk ook mee in het onderzoek.”

De verdachte zit nog steeds vast. Informatie over de identiteit van de man wil de politie niet kwijt. „Hij is minderjarig.”

Volledig scherm
Videostill © Videostill
  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.