Rechtbank Almelo
Volledig scherm
Rechtbank Almelo © Tubantia

Mishandelde Almelose wil haar man (25) terug

ALMELO - Ondanks dat Orçun K. (25) zijn vrouw ernstig heeft mishandeld, moet de Almeloër direct vrij komen. Zij weigert aangifte te doen. Na twee geweldsexplosies blijft haar man opgesloten in het Almelose Huis van Bewaring.

Dat werd deze maandag duidelijk in een pro forma-zitting. De drie rechters beslisten dat K. in elk geval tot de volgende zitting (13 juli) vast blijft. Orçun kon de strafzaak volgen via een online verbinding.

Vreemdgaan

Hij bekende dat hij zijn partner rond de jaarwisseling zeker twee keer toetakelde. Orçun K. schopte haar op 30 december 2019 en 3 januari tegen het hoofd en lichaam, sloeg haar met de vuist en trok haar aan de haren. Volgens zijn advocaat Janbart Kalk werd zijn cliënt gedreven door blinde jaloezie. „Hij had de onterechte verdenking van vreemdgaan”, zei de raadsman. „Hij heeft vreselijk veel spijt.”

Het slachtoffer weigert aangifte te doen. Kalk: „Ze wil maar één ding: hem terug.” Dat zou ook gelden voor hun kinderen (2 en 6). De advocaat meldde dat zij Orçun wekelijks bezocht in ge gevangenis; door corona-regels kan dat sinds half maart niet. Hij wees op de angst in de gevangenis, die Kalk ‘een potentiële brandhaard’ noemde. Hij vroeg K. op vrije voeten te stellen.

Filmpje

Daar verzette de officier van justitie zich tegen, met succes. Een rapport over de geestesgesteldheid is niet klaar. De aanklager zegt een filmpje te hebben van het ernstige geweld door K. Hij sloot niet uit dat Orçun zijn levensgezel daadwerkelijk dood kan slaan. Vrijlating zou het verkeerde signaal zijn, in een tijd dat door corona het risico van huiselijk geweld toeneemt.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.