Volledig scherm
Carla Visschedijk heeft de boerinnenkalender voor haar zoon gekocht © Rikkert Harink

Modellen van Boerinnenkalender 2017 in Almelo met fans op de foto

ALMELO - Zes modellen van de Boerinnenkalender 2017 zijn zaterdag te gast geweest bij Read Shop Van Roekel in de wijk Sluitersveld in Almelo, Ze signeerden kalenders en gingen op een boerenkar met hooibalen op de foto met hun fans.

Joop Bonhof is vrijgezel, in de vijftig, op de boerderij geboren en hier speciaal uit Heino voor naar Almelo gekomen.

Hij wil graag op de foto met zijn idolen van de boerinnenkalender, die hij al jaren koopt. Waarom? „Het zijn gewoon meiden die letterlijk laten zien dat boerinnen ook mooi kunnen zijn.”

Veldboeren
Al is dat niet de reden dat Rob van Roekel van de Read Shop de boerendochters naar Almelo heeft gehaald. „De dames dragen bij aan verbetering van de beeldvorming over het platteland. Het past ook bij ons imago van Veldboeren, de bijnaam van inwoners van het Sluitersveld

Sinterklaascadeautje
Carla Visschedijk uit Almelo is één van de weinige vrouwelijke kopers van de kalender. Geheel in stijl gekleed met een rode houthakkersblouse, rode laarzen en een theedoek om, poseert ze met de modellen. „De kalender is voor mijn zoon Bram”, verklapt ze. „Hij is 21 en studeert in Wageningen.. Het leek me gewoon een leuk Sinterklaascadeautje.”

En de kalender van Bonhof? „De boerenbabes krijgen een prominente plaats”, zegt hij. Waar? „Bij mij in de keuken!”

Volledig scherm
De zes modellen van de boerinnenkalender in Almelo © Rikkert Harink
Volledig scherm
Joop Bonhof uit Heino met zijn idolen © Jelle Boesveld

Almelo e.o.