Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Mogelijk container voor plastic aan huis in Almelo

ALMELO - Het college van de gemeente Almelo overweegt huis-aan-huis containers in te zetten om het inzamelen van plastic en drankkartons (pmd) te verbeteren. Hierover wordt in november met de gemeenteraad gesproken. Dat liet wethouder Alex Langius dinsdagavond aan de raad weten.

Langius reageerde op vragen van Marjolein Wessels (PvdA), die wilde weten wat de gemeente doet aan overlast van zakken plastic, maar ook grofvuil dat er af en toe naast gedumpt wordt, op sommige milieuparken. Volgens de wethouder is het niet zo dat er te weinig capaciteit is, dat wordt bevestigd door Twente Milieu. Langius stelt dat pogingen worden gedaan om mensen die illegaal hun afval dumpen op heterdaad te betrappen, maar dat dit in de praktijk lastig is. „Onze handhavers zijn veel op pad, maar helaas weinig succesvol."

Hij heeft de stille hoop dat huis-aan-huis containers voor pmd-afval dit probleem oplossen. De gedachte daarachter: mensen hoeven minder naar het milieupark en nemen dan ook niet langer ‘per ongeluk’ grof vuil mee, om het daar achter te laten. „Dat gedrag voorkom je als je het thuis ophaalt.”

Almelo e.o.