Volledig scherm

Mooi Wark: zelfs opa Kees (79) vindt popfestival HobNob Almelo leuk

ALMELO - Van boerendialectrock van de 'keals' van Mooi Wark tot de girlpower van de Portugese meidenband van de Zuid-Afrikaanse Dilana. De line-up van het Almelose popfestival HobNob was zaterdag net zo divers als het publiek.

Duizenden mensen genieten zaterdag in het Schelfhorstpark in Almelo van de optredens op de twee podia. De oudste bezoekers zijn boven de 85, de jongste amper de luiers ontgroeid. Neem opa Kees van de Broek (79). Hij zit relaxed op een tuinstoeltje te genieten van het festival. Op een stoeltje naast hem zit zijn hondje Tosca. Wat hem naar HobNob brengt? "Mijn kleindochter Sabine", zegt hij eerlijk. "Ze wilde hier graag kijken. De muziek? Die is aan mij niet besteed. Ik kan mijn gehoorapparaat wel uitdoen.Maar de sfeer is hier prima."

Bert Heerink
Dat vindt ook de bekende Nederlandse muzikant Bert Heerink (64), die ooit furore maakte met VandenBerg en nog steeds door Nederland toert met Jan Akkerman. Nee, hij komt niet naar Almelo om op te treden. "Ik kom voor de sfeer. Ja, ik heb een zwak voor HobNob. Het is hier altijd heerlijk relaxed. Jonge bands krijgen hier een kans en dit is een van de weinige festivals waar het niet om het grote geld en de commercie draait."

Sociaal
De toegang op HobNob is dan ook gratis. "En dat blijft ook zo!", zegt voorzitter Andries de Groot. "We willen ook mensen met minder geld een kans geven om een festival te bezoeken. Dat sociale aspect vinden we heel belangrijk." Was het vorig jaar nog er op of er onder voor HobNob; de toekomst van het Almelose festival loopt nu geen gevaar meer. "Mensen weten ons te vinden", zegt De Groot tevreden, als hij naar de meningte in het Schelfhorstpark kijkt.

Contrast
En terwijl de boerenrockers van Mooi Wark het publiek vermaken met nummers als 'In de blote kont' en vrouwelijke fans op het podium halen onder het zingen van 'daar moet een piemel in', waarschuwt de Zuid-Afrikaanse Dilana met haar Portugese meiden 'Some of them want to abuse you' bij the cover van 'Sweet Dreams are made of this'. Groter kan het contrast niet zijn. "We programmeren met opzet heel breed", reageert De Groot. "Hobnob is een festival voor iedereen."

Volledig scherm
Volledig scherm
Mooi Wark in actie op HobNob in Almelo © Christian van der Meij
  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.