Volledig scherm
De plek van de landing vanuit de lucht gezien © Politie Almelo

Motorzweefvliegtuig maakt landing in weiland bij Bornerbroek

BORNERBROEK/ALMELO - Een motorzweefvliegtuig heeft zaterdagmiddag uit voorzorg een geslaagde landing gemaakt in een weiland bij Bornerbroek. Het zweefvliegtuig had motorproblemen. Er raakte niemand gewond.

De politie kreeg even na twee uur zaterdagmiddag de melding dat een vliegtuig een 'voorzorgslanding' had gemaakt in een weiland aan de Worker Landen in Bornerbroek. De 70-jarige piloot uit Borne merkte tijdens het vliegen dat de motor niet goed werkte. UIt voorzorg maakte hij een geslaagde landing in een weiland bij Bornerbroek. De piloot en zijn 79-jarige passagier uit Hengelo kwamen met de schrik vrij.

IJsvorming
Na onderzoek bleek dat ijsvorming in de carburateur de oorzaak van de problemen was. De dienst luchtvaartpolitie heeft een onderzoek ingesteld, Het gaat om een zogenaamde Scheibe SF-25 Falke tweezitter motorzwever. Het toestel van de Twentsche Zweefvlieg Club is gebouwd in het jaar 1979 en in het voorjaar van 1980 in gebruik genomen. Een zweefvliegtuig is gebouwd om in een normaal weiland of op een akker te landen.

Volledig scherm
De cockpit van het vliegtuig © Politie Almelo
Volledig scherm
Het motorzweefvliegtuig maakte een landing in een weiland bij Bornerbroek © Politie Almelo

Almelo e.o.