Volledig scherm
Een Politieagent wijst naar het met klimop begroeide stalen hek dat de Nederlander volgens zijn vrouw aanraakte. © Sakoo police

Nabestaanden Herdi Vos uit Aadorp hopen op snelle duidelijkheid over doodsoorzaak

AADORP/PHUKET - De nabestaanden van Herdi Vos (45) uit Aadorp hopen snel duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van zijn plotselinge overlijden. „Wij horen op dit moment ook de geruchten”, zegt een woordvoerder van de familie. 

„Niemand weet tot op heden echter de ware reden van overlijden en dus is elke aangedragen reden van overlijden speculatief. Het enige dat wij wensen is rust.”

Elektrocutie

Quote

Het enige dat wij wensen is rust.

Herdi Vos overleed vorige week donderdag tijdens de vakantie met het gezin in Thailand. Hij was op dat moment in het zwembad bij het hotel. De lokale krant Phuket News schrijft op basis van bronnen bij de Thaise politie dat onderzocht wordt of de doodsoorzaak elektrocutie is. Vos zou mogelijk bij het verlaten van het zwembad een schok hebben gekregen. Elektrocutie komt in Thailand vaker voor, omdat het stroomnetwerk niet altijd betrouwbaar is. 

De familie heeft sinds terugkeer naar Nederland echter geen nieuwe informatie meer ontvangen. „Zo lang er geen uitslag is van het onderzoek naar het overlijden, willen we nergens op ingaan”, aldus de woordvoerder. „We hopen dat mensen dat willen respecteren. Er is tijdens die korte periode van paniek in het zwembad natuurlijk van alles gebeurd en geroepen. Op dit moment is de doodsoorzaak van Herdi nog onbekend en dat is de enige echte waarheid.”

Zwembad open

Het zwembad in het Marina Express Hotel is wel weer open, zo zegt een hotelmedewerker desgevraagd. Onderzoek heeft niet uitgewezen dat er op het hek naast het bad stroom heeft kunnen staan, zoals in de lokale krant wordt gesuggereerd. 

Het lichaam van Herdi Vos is op dit moment nog in Thailand. De zorg voor repatriëring is in handen van Eurocross, een instantie die hulp biedt in het buitenland. 

Volledig scherm
Het zwembad van het Marina Express Hotel vlakbij de internationale luchthaven van Phuket. © Sakoo Police

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen