Volledig scherm
PREMIUM
Door werkzaamheden aan het kanaal hebben huizen in Geerdijk en Vroomshoop schade bij Adriaan en Berend Jan Drenthen autohandel is groot voorpui woning gestut © Reinier van Willigen

Nachtmerrie langs het kanaal: woningen Geerdijk en Vroomshoop beschadigd door werkzaamheden

GEERDIJK - Verzakte gevels, scheuren in muur en vloer, schimmel in de kelder en een terras als een golfslagbad. Langs het kanaal Almelo - De Haandrik, vooral in Geerdijk en Vroomshoop, zijn 170 huizen fors beschadigd sinds het kanaal geschikt is gemaakt voor grotere schepen. De idylle van wonen aan het kanaal is veranderd in een nachtmerrie.

Palen en balken houden de gevel van het huis van de familie Drenthen aan de Noorderweg in Geerdijk op z’n plek. Aan de zijkant is te zien dat die zeker een centimeter los staat van de rest van het huis. De thermopane ruit aan de voorkant is al twee keer geknapt, door de druk die er op staat. „De tweede keer zei de verzekering ‘dat vergoeden we niet. Zo’n ruit gaat nooit kapot, laat staan twee keer.’ Ze wilden wel eens weten hoe dat kon”, vertelt Adriaan Drenthen. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.