Volledig scherm

Nathalie Weinreder sms’te Dennis V. dat ze alleen thuis was

ALMELO - Slachtoffer Nathalie Weinreder stuurde verdachte Dennis V. vrijdagavond 10 december 2010 een sms. Om 22.50 uur berichtte ze hem: ‘sms effe ben nu alleen ga film kijken, kus’. V. was toen bij zijn opa en oma. Hun huis aan de Nachtegaalstraat verliet hij om 23.00 uur. V. zegt dat hij niet weet of hij het heeft gezien.

Dat blijkt in de zitting in de Almelose moordzaak die steeds tumultueuzer aan het worden is. Advocaat Peters dreigde de rechtbank opnieuw te wraken vanwege vooringenomenheid. “Heb ik poep in mijn oren?”, brieste hij toen een van de rechters een suggestieve opmerking maakte.

Na een vrijdag 10 december vol contacten – onder meer via de computer bij opa en oma in huis – gaat er op zaterdag en zondag gaat geen enkele contactpoging van hem meer uit. “Denk je dat ik geen ander leven heb, of zo”, reageert V. als de rechters dit aanhem voorleggen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt er op de computer van Nathalie ingelogd met codes van Dennis V. Volgens Dennis is dat omdat zij – en niemand anders – zijn diverse codes van hem kende. Hij had haar die gegeven omdat zij hem niet vertrouwde en dacht dat hij vreemd ging.

Als rechter Hendriks de data voorhoudt waarop met de codes van V. is ingelogd en zegt ‘dat Dennis heeft ingelogd’, ontploft advocaat John Peters. “Als u zegt dat het Dennis is geweest die heeft ingelogd, dan kunnen we nu wel ophouden”. Zijn stelling en die van V. is dat Nathalie zelf inlogde. “Ik wil nu terughoren wat de rechter heeft gezegd”.

Het komt uiteindelijk niet tot een wraking als rechtbank president Stoové toegeeft dat Hendriks deze woorden heeft gebruikt, en Hendriks uitlegt het niet zo te hebben bedoeld. Hij zou enkel het inloggen met de codes hebben bedoeld en zich hebben versproken in de vaart van het doornemen van het dossier. Een half uur later maakt rechter Stoové een fout door een bepaald bloedspoor aan V. toe te schrijven. Hij biedt z’n excuus aan als hij daarop wordt gewezen.

Die nacht van vrijdag op zaterdag werd er vanaf de computer van Nathalie op de code van Dennis V. gezocht naar muziek van Toni Yayo. V. wil de vraag van welke muziek hij houdt niet specifiek beantwoorden. “Van zoveel”, zegt hij. Later, als hij vast zit, vraagt hij zijn moeder muziek van deze Yayo mee te nemen.

Verdachte Dennis V. in de moordzaak op Nathalie Weinreder beantwoordt veel vragen van de rechters met een tegenvraag.

Kenmerkend daarvoor: “Ja nu gaan we woordspelletje spelen”.

“Hoe moet ik dat weten als ik het niet heb gedaan, leg uit”.

“Als u zoveel pillen had genomen, dan was u zo high als een aap, dan zegt u van alles”.

“Ik geef antwoorden, maar dan moeten de vragen wel relevantie hebben”.

“Nee, ik praat met iedereen die ik wil”.

“Dat is suggestief, maar wat wil je ermee zeggen dan?”

Almelo e.o.